Εισαγωγή
Επικοινωνία
SitemapΠαρουσίαση
Σκελετοί Οράσεως
Ανδρικοί
Γυναικείοι
Παιδικοί
Σκελετοί πρεσβυωπίας (ημισέληνα)
Αντίκες
Γυαλιά Ηλίου
Οφθαλμικοί Φακοί
Φακοί Επαφής
Υγρά Φακών Επαφής
Αναλώσιμα - Ανταλλακτικά
Οπτικά βοηθήματα
Οπτικά μαργαριτάρια!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - Service
ΑΣΦ/ΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Φωτογραφίες Καταστημάτων
Διάσημα όμορφα μάτια
     
Σκελετοί Οράσεως
                    ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ !

Σχεδόν τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη επίδραση στην εμφάνισή σας από τα γυαλιά οράσεώς σας.
Μπορείτε ν' αναδείξετε την προσωπικότητά σας , επιλέγοντας το χρώμα,το υλικό,το σχήμα και το μέγεθος του σκελετού.
Τα γυαλιά σας μπορούν να δημιουργήσουν ένα αυστηρό στυλ ή ένα πιο φιλικό,να εκπέμπουν δυναμισμό ή να φαίνεστε πιο άνετος/η,ακόμα και να αποπνέουν υπερβολή ή ελαφρά σεμνότητα !
Με λίγα λόγια,τα γυαλιά σας τονίζουν το χαρακτήρα σας!
Γιατί,όπως και τα ρούχα σας,έτσι και τα γυαλιά σας δείχνουν τη στάση σας στη ζωή,στο στυλ και στο προσωπικό σας γούστο.
Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να διαλέξετε το σωστό σκελετό.


Επιλογή Σκελετού

Η επιλογή του σκελετού για την κατασκευή γυαλιών οράσεως είναι μια υπόθεση που πολλές φορές δυσκολεύει τον νέο χρήστη, γίνεται όμως ευκολότερη αν έχουμε υπ΄όψη μας μερικούς κανόνες.

Μέγεθος


Το μέγεθος του σκελετού εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του προσώπου, αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί αν θέλουμε να έχουμε καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

§         Στις περιπτώσεις μυωπίας πάνω από 3- 4 βαθμούς καλό είναι να προτιμούμε τους σκελετούς με σχετικά μικρό μέγεθος, γιατί όσο μικρότερος είναι ο σκελετός τόσο λεπτότερος θα είναι και ο φακός στις άκρες του και τόσο λιγότεροι κύκλοι θα φαίνονται από τη μπροστινή πλευρά των γυαλιών όταν τα κοιτάζουμε υπό γωνία. Και αυτό συμβαίνει γιατί το πάχος των μυωπικών φακών αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο τους.

§         Κάτι ανάλογο ισχύει και στις περιπτώσεις υπερμετρωπίας πάνω από 3 βαθμούς, μόνο που εδώ χρειάζεται να προτιμούμε μικρούς σκελετούς για άλλο λόγο. Οι υπερμετρωπικοί φακοί έχουν το μεγαλύτερο πάχος τους στο κέντρο ενώ πηγαίνοντας προς την περιφέρεια το πάχος τους ελαττώνεται. Το κεντρικό όμως πάχος προκαλεί μια αντιαισθητική μεγέθυνση των ματιών όταν φοράμε τα γυαλιά. Χρησιμοποιώντας μικρό σκελετό δίνεται η δυνατότητα στον οπτικό που θα κατασκευάσει τα γυαλιά να χρησιμοποιήσει φακούς μικρότερης διαμέτρου και γι' αυτό και με μικρότερο κεντρικό πάχος, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.  

Και στις δύο περιπτώσεις τα γυαλιά θα είναι επίσης και πιο ελαφρά όταν ο σκελετός είναι μικρότερος.

Σχήμα


Το σχήμα των γυαλιών εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου, αν και τις περισσότερες φορές η κρίση αυτή είναι καθαρά υποκειμενική. Σε πολύ γενικές γραμμές σε πρόσωπα στρογγυλεμένα ταιριάζουν τα οβάλ σχήματα γυαλιών, ενώ σε πρόσωπα με γωνίες τα τετράγωνα ή πολυγωνικά σχήματα. Σε πρόσωπα μακρόστενα περισσότερο ταιριάζουν τα σχήματα τύπου «σταγόνα» τα οποία «γεμίζουν» καλύτερα το πρόσωπο μέχρι τα μήλα και δημιουργούν πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Βέβαια ο παράγοντας μόδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους περισσότερους από εμάς αλλά αυτό θα το εξετάσουμε σε άλλο σημείο.

Υλικό

Οι σκελετοί ανάλογα με το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένοι είναι βασικά δύο ειδών: οι μεταλλικοί και οι πάστινοι ή αλλιώς κοκάλινοι. Υπάρχουν πολλές ποιότητες μεταξύ των υλικών αυτών. Για παράδειγμα υπάρχουν γυαλιά μεταλλικά από ευτελή μέταλλα που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα φθείρονται και άλλα από μέταλλα όπως π.χ. το τιτάνιο που δεν οξειδώνονται ποτέ και είναι πιο ελαφρά. Υπάρχουν πάντως και σκελετοί που συνδυάζουν και τα δύο υλικά (μικτοί). Υπάρχουν ορισμένες ουσιαστικές διαφορές σε αυτές τις δύο κατηγορίες σκελετών.

§         Ο τρόπος με τον οποίο στηρίζονται στο πρόσωπο είναι διαφορετικός. Οι μεταλλικοί σκελετοί έχουν ειδικά μικρά στηρίγματα με πλαστικές βάσεις οι οποίες έρχονται σε επαφή με την μύτη και ονομάζονται επιρίνια. Αντίθετα οι πάστινοι σκελετοί δεν έχουν τέτοιες βάσεις αλλά στηρίζονται απ' ευθείας στην μύτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα (τις περισσότερες φορές) ένας πάστινος σκελετός να είναι πιο σταθερός και ξεκούραστος γιατί «αγκαλιάζει» όλη τη μύτη έτσι ώστε το βάρος των γυαλιών να μοιράζεται ισόποσα, ενώ στην περίπτωση του μεταλλικού σκελετού το βάρος πέφτει όλο σε δύο μικρές περιοχές (επιρίνια). Από την άλλη πλευρά όμως τα επιρίνια ενός μεταλλικού σκελετού επιτρέπουν την ρύθμιση του ύψους στο οποίο αυτός στέκεται και έτσι την καλύτερη εφαρμογή του, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει με τους πάστινους σκελετούς.

§         Ενας πάστινος σκελετός λόγω του μεγαλύτερου πάχους του μπορεί να «κρύψει» περισσότερο το πάχος ενός φακού με μεγάλο βαθμό, από ότι ένας λεπτός μεταλλικός σκελετός.

§         Οι μεταλλικοί σκελετοί όμως δεν παύουν να είναι καλύτεροι αισθητικά όντας λεπτότεροι και επιφέροντας μικρότερη αλλαγή στην εμφάνιση ενός προσώπου. 


Τα ΟΠΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ "ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες ενημερώνοντας με υπεύθυνο τρόπο για τις τελευταίες εξελίξεις των οφθαλμικών φακών και βοηθώντας μέσα απ’ την πλούσια συλλογή σκελετών οράσεως να επιλέξουν τον κατάλληλο για ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
 
                ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ !
                                                                        ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ !


 
 
Εισαγωγή  |   Προφίλ  |   Καταστήματα  |   Οίκοι  |   Προσφορές  |   Επικοινωνία  |   Sitemap
SSL Certificates