Εισαγωγή
Επικοινωνία
SitemapΠαρουσίαση
Σκελετοί Οράσεως
Γυαλιά Ηλίου
Οφθαλμικοί Φακοί
Γενικά
Μονοεστιακοί
Διπλοεστιακοί
Πολυεστιακοί
Φωτοχρωμικοί
Χρωματιστοί - Ηλιακοί
Ανοιχτόχρωμες Βαφές
Ιατρικά Φίλτρα
Πολωτικοί
Μάσκες Κολύμβησης (Sport)
Επιστρώσεις
Ειδικά Γυαλιά για Computers
Μάσκες προστασίας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΑΚΩΝ
Φακοί Επαφής
Υγρά Φακών Επαφής
Αναλώσιμα - Ανταλλακτικά
Οπτικά βοηθήματα
Οπτικά μαργαριτάρια!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - Service
ΑΣΦ/ΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Φωτογραφίες Καταστημάτων
Διάσημα όμορφα μάτια
     
Οφθαλμικοί Φακοί - Φωτοχρωμικοί


ΦΩΤΟΧΡΩΜΙΚΟΙ  ΦΑΚΟΙ colorMatic

Πιο ξεκούραστη όραση.

Τέλεια άνεση σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Τα μάτια μας δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα. Προσαρμόζονται συνεχώς στις εναλλασόμενες συνθήκες φωτισμού , όπως είναι το λυκόφως , οι σκιές , το δυνατό τεχνητό φως ή το φως του ηλίου και όλα γίνονται χωρίς καν εμείς να το προσέχουμε ! Γι’αυτό υπάρχουν οι φωτοχρωμικοί φακοί που υποστηρίζουν τα μάτια μας , ώστε να ξεκουράζονται περισσότερο και να είναι πιο άνετη η όραση.

Οι πιο σημαντικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι μοντέρνοι φωτοχρωμικοί φακοί και στις οποίες πρέπει ν’αποδείξουν την αξία τους , είναι σύμφωνα με την ταχύτητα , την προστασία και το χρώμα. Η νέα γκάμα των φακών ColorMatic από τη Rodenstock προσφέρει εντυπωσιακή και εξαιρετική απόδοση σε όλες τις παρακάτω κατηγορίες.

Ρεκόρ Ταχύτητας.

Οι φακοί ColorMatic σκουραίνουν και φωτίζονται σε χρόνο ρεκόρ και υποστηρίζουν αποτελεσματικά τη φυσιολογία του ματιού . Αυτό εγγυάται άνετη όραση χωρίς άγχος ακόμα και για τους διοπτροφόρους με ευαίσθητα μάτια .

Μια μεγάλη επιλογή χρωμάτων.

Σίγουρα έχουμε το σωστό χρώμα για εσάς !
 
Ένα «ζεστό» καφέ που ξεκουράζει , ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη διαφορά των αντιθέσεων στη σκουρόχρωμη κατάσταση.
Ένα όμορφο γκρί που παρέχει απόλυτα φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων και γι’αυτό θεωρείται πιο ουδέτερο και ισορροπημένο χρώμα.
Το πράσινο βελτιώνει το contrast και ταυτόχρονα έχει καταπραυντικές ιδιότητες .
Όλα τα χρώματα "ανοίγουν"  ώστε στους εσωτερικούς χώρους να έχετε καθαρή όραση , ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν τέλεια προστασία κατά των βλαβερών ακτίνων του ηλίου.

Τέλεια προστασία.

100% ηλιακή UV προστασία μέχρι τα 400 nm .


Colormatic® Contrast

 

Ειδικά σχεδιασμένοι για σπορ και δραστηριότητες στη φύση

 

Κατασκευασμένοι για σπορ & για υπαίθριες δραστηριότητες.

Παγκόσμια καινοτομία από τη Rodenstock.
Οι φακοί ColorMatic Contrast παρέχουν την απόλυτη βελτίωση του contrast και προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες αλλαγής του φωτισμού.

 

Οι φακοί  έχουν τη δυνατότητα να γίνονται σκουρόχρωμοι ή ανοιχτόχρωμοι αυτόματα, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις αλλαγές φωτισμού, καθιστώντας τους έτσι ιδανικούς

για υπαίθριες δραστηριότητες & για κάθε διοπτροφόρο.

Επιτρέπουν απόλυτα φυσική όραση και βελτιωμένη απόδοση των λεπτομεριών υπό όλες τις συνθήκες φωτισμού σε συνδυασμό με την 100% UV προστασία μέχρι και τα 400nm. 
  
Η βασική βαφή του 40% πορτοκαλί χρώματος έχει μια ελαφρά φωτεινή επίδραση στο φακό & εξισορροπεί τις γρήγορες εναλλαγές φωτός-σκιάς.  

Η μέγιστη βαφή του 85% σε βαθύ καφέ παρέχει άνετη όραση, χωρίς αντανακλάσεις και τέλεια αίσθηση του περιβάλλοντος.


Φωτοχρωμικοί Φακοί Transitions® 6

                           
 

Τα γυαλιά οράσεως τα οποία σκουραίνουν, όταν εκτίθενται στον ήλιο, αναπτύχθηκαν πρώτα από την εταιρία Corning στα τέλη της δεκαετίας του 1960.Παρόλ' αυτά, η εταιρία που κατόρθωσε να απογειώσει τους παραπάνω φακούς ήταν η Transitions μέσα στη δεκαετία του 1990. Στην πραγματικότητα, εξαιτίας της ευρείας δημοτικότητας και αναγνώρισης του Transitions brand name, οι φακοί αυτοί επικράτησαν και με το όνομα «τρανζίσιονς» (transitions). Το σωστό όνομά τους όμως, είναι φωτοχρωμικοί ή φωτοχρωματικοί φακοί.

Η ικανότητα που έχουν να σκουραίνουν όταν έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως, είναι στην ουσία μια χημική αντίδραση που επιτυγχάνεται όταν οι φακοί εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία UV).

Οι φωτοχρωμικοί φακοί έχουν ενσωματωμένες κάποιες χημικές ουσίες, οι οποίες δεν αντιδρούν στο κανονικό φως – δηλαδή αυτό που δεν περιέχει UV ακτινοβολία, με αποτέλεσμα οι φακοί να παραμένουν λευκοί. Με την έκθεση σε υπεριώδη UV ακτινοβολία, συντελείται μια χημική αντίδραση των ουσιών, με αποτέλεσμα να σκουραίνει ο φακός, καθώς απορροφά τμήματα του ορατού φάσματος φωτός.

Με την είσοδο σε έναν εσωτερικό χώρο (δηλαδή χώρο που δεν έχει υπεριώδη ακτινοβολία), συντελείται μια άλλη χημική αντίδραση, η οποία αναγκάζει τις χημικές ουσίες του φακού να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, χάνοντας και τις ιδιότητες απορρόφησης φωτός που είχαν αποκτήσει.
Το αποτέλεσμα είναι η επαναφορά στη διάφανη κατάσταση.
 Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι:


α) Άμεση αντίδραση στην παρουσία & την απουσία φωτός: ταχύτεροι και καλύτεροι σε σχέση με προγενέστερους φωτοχρωμικούς φακούς. Σκουραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με απίστευτη ταχύτητα κι εξίσου γρήγορα σε κλειστό χώρο γίνονται σχεδόν λευκοί!

β) Μεγαλύτερη προστασία από την ακτινοβολία UVB μέχρι και 400nm - έναντι των συμβατικών φωτοχρωμικών φακών (UVB 315-380nm).

γ) Απόλυτη οπτική άνεση: Χάρη στη γρήγορη φωτοχρωμική αντίδραση των φακών, τα μάτια δεν προλαβαίνουν να συλλάβουν την αλλαγή. Έτσι, η όραση είναι άνετη και φυσική σε όλους τους φωτισμούς.

Transitions® 6 και για παιδιά !


Γιατί και τα μάτια των παιδιών σας, χρειάζονται προστασία !

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν ότι το παιδικό δέρμα είναι επιρρεπές στα ηλιακά εγκαύματα και το προστατεύουν με αντιηλιακό. Όμως, λίγοι γονείς αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προστατεύουν και τα μάτια των παιδιών τους από τη βλαβερή ηλιακή UV400 ακτινοβολία & τις αντανακλάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την έκθεση στη UV400 ακτινοβολία, απ' ότι οι ενήλικες - για πολλούς λόγους !

Μερικοί από αυτούς:

  • Γνωρίζατε ότι ένα μέσο παιδί δέχεται την τριπλάσια ετήσια έκθεση σε ακτινοβολία UV από έναν ενήλικα;
  • Γνωρίζατε ότι το μάτι ενός παιδιού ηλικίας κάτω των 10 ετών επιτρέπει την είσοδο 6πλάσιας υπεριώδους ακτινοβολίας από το μάτι ενός ενήλικα;
  • Γνωρίζατε ότι προστασία του δέρματος κατά τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας μπορεί να μειώσει το ενδεχόμενο του καρκίνου κατά 50%; Φανταστείτε την προστασία για τα μάτια μας!
  • Ποτέ δεν είναι αργά, να νοιαστείτε για τα μάτια των παιδιών σας !


Αυτά τα γεγονότα είναι εξαιρετικοί λόγοι, ώστε να φροντίσετε τα μάτια των παιδιών σας. Η έγκαιρη προνόηση και προστασία μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα & την υγεία της όρασής τους. Οι φακοί Transitions σταματούν 100% την υπεριώδη ακτινοβολία & ελαττώνουν τις κουραστικές αντανακλάσεις.

Τα παιδιά απαιτούν ένα ασφαλές, ανθεκτικό υλικό, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικούς υποψήφιους για τους φακούς Transitions. Μπορείτε να τους βρείτε διαθέσιμους σε μεγάλη ποικιλία σκελετών !

 
 
Εισαγωγή  |   Προφίλ  |   Καταστήματα  |   Οίκοι  |   Προσφορές  |   Επικοινωνία  |   Sitemap
SSL Certificates