Εισαγωγή
Επικοινωνία
SitemapΠαρουσίαση
Σκελετοί Οράσεως
Γυαλιά Ηλίου
Οφθαλμικοί Φακοί
Φακοί Επαφής
Ημερήσιοι
Μηνιαίοι
Τριμηνιαίοι
Πολυεστιακοί
Ετήσιοι (Συμβατικοί)
Ετήσιοι (Αστιγματικοί)
Ημίσκληροι - Κερατοκωνικοί
Έγχρωμοι (Colors)
'Εγχρωμοι ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ (Colors)
Χρήσιμες συμβουλές
Συνήθεις ερωτήσεις
Υγρά Φακών Επαφής
Αναλώσιμα - Ανταλλακτικά
Οπτικά βοηθήματα
Οπτικά μαργαριτάρια!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - Service
ΑΣΦ/ΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Φωτογραφίες Καταστημάτων
Διάσημα όμορφα μάτια
     
Φακοί Επαφής


ΓΕΝΙΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το 1508 κιόλας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σκιαγράφησε πρώτος την αρχή της τοποθέτησης ενός φακού κατευθείαν στην επιφάνεια του οφθαλμού.
Ο πρώτος μαλακός φακός κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τους Τσέχους χημικούς Otto Wichterle και Drahoslav Lim , οι οποίοι παράλληλα εφεύραν και το πρώτο gel για την παραγωγή τους.
Σήμερα,  υπάρχουν δύο κύριοι τύποι φακών επαφής: oι σκληροί-αεροδιαπερατοί και οι μαλακοί. 
Οι φακοί επαφής συνήθως εξυπηρετούν τους ίδιους διορθωτικούς σκοπούς με τα γυαλιά , αλλά είναι πολύ πιο ελαφριά και σχεδόν αόρατοι. Άλλοι πάλι κατασκευάζονται χρωματιστοί , για διακοσμητικούς λόγους.


Οι άνθρωποι επιλέγουν να φορέσουν φακούς επαφής για πολλούς λόγους. Συχνά , οι κυριότεροι αφορούν την εμφάνιση και την πρακτικότητα. Σε σχέση με τα γυαλιά οι φακοί επαφής δεν επηρεάζονται από την βροχή και από το θόλωμα , ενώ παρέχουν ευρύτερο πεδίο όρασης. Είναι κατάλληλοι για πολλές αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον είναι η μόνη ενδεδειγμένη διορθωτική λύση για ορισμένες παθήσεις όπως ο κερατόκωνος και η ανισοεικονία , που δεν διορθώνονται πάντα με τα γυαλιά.

Σε γενικές γραμμές οι φακοί επαφής είναι ένα μέσο διόρθωσης της μυωπίας, της υπερμετρωπίας ή του αστιγματισμού που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ραγδαία εξέλιξη. Είναι ένα άριστο διορθωτικό μέσο το οποίο εάν εφαρμοστεί σωστά σας εγγυάται καλύτερη όραση από αυτήν που έχετε με τα γυαλιά σας.

                  

Κατασκευάζονται με την χρήση των τελευταίων τεχνολογιών και παρέχουν απόλυτη προστασία από την UV400 ακτινοβολία.
 

Πλεονεκτήματα:

§         Καλύτερη όραση σε σύγκριση με τα γυαλιά σας γιατί θα έχετε μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (ενώ στα γυαλιά αυτό περιορίζεται από το μέγεθος του σκελετού).

§         Καλύτερη όραση σε σύγκριση με τα γυαλιά σας γιατί ο φακός επαφής κινείται μαζί με το μάτι σας και επομένως παραμένει πάντοτε στο σωστό κέντρο (ενώ με τα γυαλιά δεν συμβαίνει το ίδιο, βλέπετε μέσα από το κέντρο των γυαλιών μόνο όταν κοιτάζετε ευθεία).

§         Αισθητικά αναδεικνύουν το φυσικό σας βλέμμα και τα μάτια σας δείχνουν ακριβώς όπως είναι (όχι μικρότερα ή μεγαλύτερα).

§         Κατάλληλοι για σπορ ή άλλες ασχολίες στις οποίες σας εμποδίζουν τα γυαλιά σας (εδώ προτείνονται μόνο οι μαλακοί φακοί). Εδώ οι φακοί επαφής επεκτείνουν την περιφερική όραση, εξαλείφουν το πρόβλημα των θαμπωμένων γυαλιών και σας απαλλάσσουν από την έγνοια του να μην σπάσετε τα γυαλιά σας.


Μειονεκτήματα:

§         Απαιτούν την προσοχή σας. Τα μειονεκτήματα των φακών επαφής απορρέουν μόνο από την λανθασμένη τους χρήση. Αυτό που χρειάζεται είναι να τους καθαρίζετε πάντοτε σωστά.

§         Στις περιπτώσεις που δεν τηρούνται οι σωστές οδηγίες καθαρισμού (και μόνο τότε) μπορεί να δημιουργηθούν μολύνσεις, τις περισσότερες φορές επιπεφυκίτιδες αλλά και άλλου είδους.

§         Χρειάζεται να τους συνηθίσετε. Κανονικά για τους νέους χρήστες ένα διάστημα μιας εβδομάδας είναι αρκετό για να συνηθίσουν τους μαλακούς φακούς. Όσον αφορά τους ημίσκληρους χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προσαρμογής.

§         Ορισμένοι φακοί μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ευαισθησία των ματιών σας στον ήλιο (μόνο όταν τους φοράτε).


Η εφαρμογή των φακών επαφής μπορεί να είναι δύσκολη εάν:

  • Τα μάτια σας είναι πολύ ερεθισμένα από αλλεργίες
  • Δουλεύετε σε περιβάλλον με πολύ σκόνη και χημικά
  • Εάν έχετε υπερθυρεοειδισμό, ασταθή διαβήτη, ή προχωρημένη αρθρίτιδα στα χέρια.
  • Εάν τα μάτια σας είναι υπερβολικά στεγνά λόγω εγκυμοσύνης ή κάποιων φαρμάκων.

Μετά από μιά λεπτομερή εξέταση ο οπτικός σας θα είναι σε θέση να σας συμβουλέψει για την καταλληλότητα των φακών επαφής ή στα τα δικά σας μάτια.

Σε ποιά ηλικία μπορείτε να αρχίσετε την χρήση φακών επαφής.

Ακόμη και άτομα στην προεφηβική ηλικία (11-13 ετών) μπορούν να χειριστούν τους φακούς επαφής. Όμως το πότε θα αρχίσει κανείς να χρησιμοποιεί φακούς επαφής μπορεί μόνο να αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον οπτικό σας.


Χρήσιμες συμβουλές :


  • Να μην κοιμάστε με τους φακούς επαφής. Σε περίπτωση που τους ξεχάσετε , μόλις σηκωθείτε φροντίστε να τους αφαιρέσετε και να τους τοποθετήσετε σε καθαριστικό διάλυμα. Παράλληλα , φροντίστε την ενυδάτωση του ματιού σας , με κατάλληλα κολύρια. Σε περιοχές με μεγάλη ζέστη και ξηρασία , θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά τους φακούς σας σε διάλυμα και να ενυδατώνετε τα μάτια σας.

  • Μετά τη λήξη του φακού επαφής , πάντα να τον πετάτε. Εάν συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε , κινδυνεύετε από μολύνσεις και ερεθισμούς.

  • Να είστε προσεκτικοί με την υγιεινή. Προτού τοποθετήσετε τους φακούς επαφής σας , βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Οι φακοί επαφής πρέπει να καθαρίζονται σε ειδικό διάλυμα καθαρισμού ( εκτός των ημερήσιων ) και να φυλάσσονται στη θήκη τους όταν δεν τους φοράτε.

  • Να φροντίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα , να αφαιρείτε τους φακούς επαφής , ώστε να δίνετε την δυνατότητα στα μάτια σας να ξεκουραστούν και να "αναπνεύσουν". Μην τους φοράτε συνεχόμενα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του προτεινόμενου.


 Κυκλοφορούν σε ημερήσιους , μηνιαίους , τριμηνιαίους και ετήσιους.                      Τα Οπτικά Κέντρα  " ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ " 

                                      ΑΒΕΡΩΦ 10 (Κεντρικό)

                                     
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 31 (Παλλάδιον)

                                                               &
 
                               ΔΩΔΩΝΗΣ 14 (έναντι Hotel GRAND SERAI)
  

           έχουν λύσεις που ταιριάζουν στις επιθυμίες και στα μάτια σας !


ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ

  Απευθύνονται σε όσους δεν φοράνε συστηματικά φακούς επαφής , αλλά τους χρειάζονται για κάποιες μεμονωμένες ημέρες. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην συσκευασία. Διατίθοντε σε συσκευασίες των 10 , 30 και 90 τεμαχίων.
Απο -0.25  έως  - 9.00  και από  +0.25  έως  +6.50 .
Τώρα και αστιγματικοί .


ΜΗΝΙΑΙΟΙ

 Απευθύνεται σε όσους φοράνε συστηματικά φακούς επαφής. Από την στιγμή που θα ανοίξετε τη συσκευασία ( blister ) , μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ΑΥΣΤΗΡΑ για 1 μήνα μόνο. Χρειάζονται επιπλέον φροντίδα – ένα ειδικό διάλυμα για καθαρισμό φακών επαφής & μια θήκη τοποθέτησης , για τις ώρες που δεν τους φοράτε. Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 6 τμχ.
Από   -0.25  έως  -25.00  και από  +0.50 έως +9.00 .

Συμβουλή : Για μια πιο οικονομική λύση , αν φοράτε συστηματικά φακούς επαφής , προτιμήστε το κουτί των 6 τμχ.!

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ

 Είναι για χρήστες κυρίως φακών επαφής , που έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη χρήση των γυαλιών. Οι τριμηνιαίοι είναι μια πολύ καλή λύση για τους παραπάνω διοπτροφόρους , που επιθυμούν άνεση και υγιεινή , χωρίς όμως να μπουν στη διαδικασία του συμβατικού ( ετήσιου ) φακού επαφής. Πιο άνετοι και πιο μαλακοί για το μάτι , είναι μια πιο μόνιμη λύση. Από την στιγμή που θα ανοίξετε τη συσκευασία ( blister ) , μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ΑΥΣΤΗΡΑ για 3 μήνες μόνο. Χρειάζονται επιπλέον φροντίδα – ένα ειδικό διάλυμα για καθαρισμό φακών επαφής & μια θήκη τοποθέτησης , για τις ώρες που δεν τους φοράτε. Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 2 τεμαχίων. Ειδικά οι τριμηνιαίοι είναι οι μοναδικοί φακοί σε όλη τη σειρά που βγαίνουν σε μυωπικούς βαθμούς ( από – 0.50 έως – 12.00 διοπτρίες. ) , αλλά και σε υπερμετρωπικούς βαθμούς (από +0.50 έως +10.00) , ώστε να καλύψουν όλους τους διοπτροφόρους.

ΕΤΗΣΙΟΙ

 Ο πιο δοκιμασμένος στη διάρκεια του χρόνου συμβατικός φακός επαφής.Υδρόφιλος φακός επαφής καθημερινής χρήσης με ειδικό σχεδιασμό άκρων για αρχική και μακροχρόνια άνεση.Άριστη εφαρμογή , μέγιστη άνεση , ομοιόμορφη οξυγόνωση κερατοειδούς.

ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΚΟΙ

 Φακοί επαφής , ετήσιοι ή μηνιαίοι , εξαιρετικής σταθερότητας για μεγάλους βαθμούς αστιγματισμού ( έως -6.00 διοπτρίες ) με άριστη οπτική οξύτητα.

ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΙ

 Ένας πρωτοποριακός φακός επαφής που παρέχει στα άτομα με πρεσβυωπία την ιδανική λύση για καθαρή όραση σε όλες τις αποστάσεις – μακριά , κοντά και ενδιάμεσα , εξαιρετική άνεση , φυσική όραση και ευκολία εφαρμογής.

ΕΓΧΡΩΜΟΙ

  Σχεδιασμένοι για να αλλάζουν ή να τονίζουν περισσότερο το φυσικό χρώμα του ματιού , δημιουργώντας ένα σπινθηροβόλο αλλά φυσικό βλέμμα.Διαθέσιμοι σε 9 υπέροχα χρώματα. Το περίγραμμα γύρω από το έγχρωμο τμήμα των φακών τους δίνει φυσικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούνται τόσο από χρήστες με διαθλαστικά προβλήματα όσο και από χρήστες που επιθυμούν απλή αλλαγή του χρώματος των ματιών τους.

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟΙ - ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΙΚΟΙ

 Ελλειπτικοί αεροδιαπερατοί φακοί επαφής καθημερινής ή μικτής χρήσης για σφαιρική ή αστιγματική αμετρωπία. , υψηλούς αστιγματισμούς , κερατόκωνους.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ

 
Ειδικοί θεραπευτικοί φακοί επαφής για εξειδικευμένες παθήσεις όπως κερατόκωνος,υψηλός αστιγματισμός, ανιριδία, φυσαλλιώδη κερατοπάθεια,
κ.α.

 
 
Εισαγωγή  |   Προφίλ  |   Καταστήματα  |   Οίκοι  |   Προσφορές  |   Επικοινωνία  |   Sitemap
SSL Certificates