Γυαλιά Ηλίου

Γυαλιά Ηλίου

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ - Sunglasses 

 

 

ΓΥΑΛΙΑ  ΗΛΙΟΥ

Με μοναδική φινέτσα ιταλικού styling & design, τα γυαλιά ηλίου που επιλέγουμε για σας θα σας καταπλήξουν!

Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους διεθνής οίκους μόδας. 

 

Οι συλλογές μας είναι το αποτέλεσμα ενός προσεκτικά μελετημένου σχεδιασμού με γνώμονα τις διεθνείς τάσεις της μόδας, την ποιότητα και την ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Συλλογές που απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών καθώς η ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων μπορεί να καλύψει και τα πλέον ιδιαίτερα γούστα.

Οι συλλογές μας περιλαμβάνουν μεταλλικά και κοκάλινα κομμάτια, ενώ υπάρχουν και μοντέλα χωρίς εξωτερικό σκελετό.
Είτε θέλετε κλασική γράμμη, μοντέρνα, σοφιστικέ ή εκκεντρική υπάρχουν μοντέλα με πλούσιο σχεδιασμό, αλλά και με λιτές, απέριττες γραμμές !
 

 

Τα σωστά γυαλιά !

 

Σχεδόν τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη επίδραση στην εμφάνισή σας από τα γυαλιά σας.

Μπορείτε ν’ αναδείξετε την προσωπικότητά σας, επιλέγοντας το χρώμα, το υλικό το σχήμα και το μέγεθος του σκελετού.

Τα γυαλιά μπορούν να δημιουργήσουν ένα αυστηρό στυλ ή ένα πιο φιλικό, να εκπέμπουν δυναμισμό ή να φαίνεστε πιο άνετος, ακόμα και να αποπνέουν υπερβολή ή ελαφρά σεμνότητα.

Με λίγα λόγια, τα γυαλιά σας τονίζουν το χαρακτήρα σας!

Γιατί, όπως και τα ρούχα σας, έτσι και τα γυαλιά σας δείχνουν τη στάση σας στη ζωή, στο στυλ & στο προσωπικό σας γούστο.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να διαλέξετε το σωστό σκελετό.
 

Προστασία για τα μάτια σας !  Σαν κόσμημα ! 
 

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο μόδα, αλλά και αξεσουάρ για σπορ & αναψυχή.

Παρόλ’ αυτά, όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου, δε θα πρέπει να μένουμε μόνο στο σχέδιο και στη μόδα, αλλά πάνω απ’ όλα στη αξιοπιστία τους και στη λειτουργία τους κατά των ανακλάσεων και κατά της υπεριώδους UV ακτινοβολίας.

Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελείται απο την UV-A, UV-B και UV-C ακτινοβολία.

Η UV-C ακτινοβολία απορροφάται από την ατμόσφαιρα.

Για την UV-A και UV-B ακτινοβολία, ειδικά σε περιπτώσεις αυξημένης ηλιοφάνειας ή υψηλών υψομέτρων, είναι απαραίτητη μια επιπρόσθετη προστασία.

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι δυστυχώς αναπόφευκτη στην ηλιόλουστη χώρα μας, κυρίως κατά την θερινή περίοδο.

Η υπεριώδης ακτινιβολία, ενώ στις πόλεις μειώνεται λόγω του νέφους και των καυσαερίων, αυξάνεται σημαντικά με τις αντανακλάσεις στο νερό, την άμμο και το χιόνι .

Αποτέλεσμα: τα μάτια χρειάζονται την καλύτερη δυνατή προστασία.

Υπερβολική ποσότητα υπεριώδους φωτός μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και σοβαρούς τραυματισμούς, με πολύ άσχημες συνέπειες για τα μάτια σας, που μπορεί ν’ αποκαλυφθούν πολλά χρόνια αργότερα.

Γι’ αυτό να ψάχνετε πάντα για το σύμβολο CE στην εσωτερική μεριά του βραχίονα. Σας εγγυάται ότι τηρούνται τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την προστασία UV.

Όλα τα γυαλιά ηλίου δεν είναι τα ίδια !!!

Κάθε φακός ηλίου σχεδιάζεται για συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.

Το σύμβολο του αντίστοιχου φίλτρου αναγράφεται υποχρεωτικά στο βραχίονα, μετά το σύμβολο CE.
Υπάρχουν 5 διαφορετικές κατηγορίες φίλτρων:

• 0         – Ένα πολύ ανοιχτόχρωμο φίλτρο για προστασία στο χαμηλό φωτισμό.
• 1 & 2   – Ένα μέτριο φίλτρο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη.
• 3         – Ένα σκοτεινό φίλτρο που χρησιμοποιείται στις τροπικές ζώνες, στα  
                βουνά ή στο
νερό (θάλασσα)

• 4         – Ένα πολύ σκοτεινό φίλτρο για ακραίες συνθήκες ακτινοβολίας, π.χ. σε παγετώνα.


Βασιστείτε στα  ΟΠΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  " Ε Υ Τ Υ Χ Ι Α Δ Η Σ  Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ "

Όλα μας τα γυαλιά ηλίου σας εγγυώνται την απόλυτη προστασία από τις ανακλάσεις και τη UV ακτινοβολία.

Τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και οι ειδικές επιστρώσεις των φακών που διαλέγουμε σας εξασφαλίζουν ότι τα γυαλιά ηλίου που θα αγοράσετε από εμάς θα σας παρέχουν απόλυτη προστασία απ' την υπεριώδη ακτινοβολία και δεν θα σας προκαλέσουν κανένα δερματικό πρόβλημα (αλλεργία πχ στο νικέλιο).

Επιπλέον μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς , γιατί επιλέγουμε ΕΠΩΝΥΜΑ γυαλιά που πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές CE και σας παραδίδονται μαζί με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις προδιαγραφές και την καταλληλότητά τους για συγκεκριμένες συνθήκες ανάλογα με τους φακούς που έχουν . 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

 

 

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου;

 


Το ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα "μαϊμού" για...πολλούς και διάφορους λόγους, ασφαλώς το γνωρίζουμε όλοι. 
Πολύ παραπάνω δεν πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου χαμηλής ποιότητας και μάλιστα σε μόνιμη βάση. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην ποιότητα ή τη μάρκα του σκελετού, αλλά στην ποιότητα των φακών. 
Αν μάλιστα συζητήσετε με τον οπτικό σας, θα σας πει ότι είναι ίσως προτιμότερο να μην φορέσετε καθόλου γυαλιά από το να εμπιστευτείτε ένα ζευγάρι με φακούς αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας. 
Δεν είπαμε να ξοδέψετε έναν μισθό για να πάρετε γυαλιά, όμως σίγουρα με λίγο ψάξιμο θα βρείτε ένα ζευγάρι που θα σας ταιριάζει και, το κυριότερο, θα σας προστατεύει. 
Ο ήλιος δεν είναι απλά πηγή θερμότητας και φωτός, είναι πηγή ζωής. 
Παρόλα αυτά η μακρόχρονη έκθεση σε αυτόν είναι πολύ επικίνδυνη τόσο για το δέρμα (πρόωρη γήρανση και δημιουργία ρυτίδων), όσο και για τα μάτια μας. 
Για την ακρίβεια, η υπερβολική έκθεση των ματιών μας στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ασθένειες όπως εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, φωτοκερατίτιδα, εκφύλιση του επιπεφυκότα, ακόμη και καταρράκτη με σοβαρές επιπτώσεις στην όρασή μας. 
Για αυτόν τον λόγο πρέπει να φοράμε πάντοτε γυαλιά ηλίου και όχι μόνο το καλοκαίρι, όπως εσφαλμένα πιστεύουν κάποιοι.

Τι συμβαίνει όταν δεν φοράμε γυαλιά ηλίου

Όταν βρισκόμαστε σε έναν πολύ φωτεινό χώρο, και πολύ περισσότερο έξω στον ήλιο οι κόρες των ματιών μας μικραίνουν για να μπορέσουμε να δούμε χωρίς να μας τυφλώσει το φως. 
Ο μηχανισμός αυτός δρα προστατευτικά προς το ίδιο το μάτι, καθώς όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια του που εκτίθεται στην βλαβερή ακτινοβολία, τόσο το καλύτερο. 
Και πάλι όμως, η παρατεταμένη έκθεση των ματιών μας στο ηλιακό φως, και συγκεκριμένα στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία UVA και UVB, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες του αμφιβληστροειδούς και αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη. 

Φορώντας γυαλιά ηλίου

Όταν τώρα φοράμε γυαλιά, το σκούρο χρώμα του φακού "ξεγελάει" το μάτι μας και το οδηγεί να ανοίξει για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες φωτισμού, ακριβώς σαν να ήμασταν σε ένα "σκοτεινό" δωμάτιο. 
Αν, λοιπόν, οι φακοί μας είναι καλής ποιότητας δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα διαθέτουν τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας. 

Προσοχή! Πριν αγοράσετε γυαλιά βεβαιωθείτε ότι οι φακοί έχουν σήμανση "100% UV Protection" που σημαίνει ότι διαθέτουν τα κατάλληλα φίλτρα προστασίας.

Τι γίνεται όμως με τα γυαλιά χαμηλής ποιότητας; 

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε φθηνά γυαλιά κακής ποιότητας;

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, είναι προτιμότερο να μην φορέσουμε καθόλου γυαλιά, από το να μοστράρουμε ένα ζευγάρι χαμηλής ποιότητας. 
Κι αυτό γιατί απλούστατα θα μας κάνει περισσότερη ζημιά! 
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο είναι πέρα για πέρα αλήθεια ότι τα γυαλιά με φακούς χωρίς την απαιτούμενη προστασία είναι ότι χειρότερο για τα μάτια μας. 

Γυαλιά ηλίου μαϊμού

 


Κι αυτό γιατί φορώντας τα, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται (ανοίγουν) με αποτέλεσμα τα μάτια μας να εκτίθενται περισσότερο στην υπεριώδη ακτινοβολία από ότι αν δεν φορούσαμε καθόλου! 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα "κανονικά" γυαλιά με την διαφορά ότι εκείνα διαθέτουν τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας. 


Επομένως, την επόμενη φορά που θα σταματήσετε για να αγοράσετε ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά από κάποιο μαγαζί ή από κάποιον πλανόδιο, ξανασκεφτείτε το!

 

ΟΧΙ στα γυαλιά "μαϊμού".
Εκτός του ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία σας, βλάπτουν τελικά, σοβαρά και την τσέπη σας.

              
 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΥΑΛΙΩΝ ΗΛΙΟΥ        
 

  •  Προσέχουμε να φέρουν τη σήμανση CE , ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με  τις ευρωπαικές προδιαγραφές

  •  Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία         UVA &  UV B  και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις

  • Φροντίζουμε τα γυαλιά που επιλέγουμε για τα μικρά παιδιά να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού

  • Ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα

  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσουμε

  • ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης που δεν εγγυλωνται την ασφάλεια της επιλογής μας, πλην των οπτικών καταστημάτων. Δεν παρασυρόμαστε από τις αντιγραφές μοντέλων Οίκων Μόδας , που είναι μεν μικρής αξίας , αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για την ποιότητα κατασκευής τους.

Ο κίνδυνος στα γυαλιά ηλίου χαληλής ποιότητας είναι πολύ μεγάλος καθώς το άτομο που τα χρησιμοποιεί πιστεύει ότι προστατεύεται από την επικίνδυνη ακτινοβολία κι έτσι εκτίθεται χωρίς καμία άλλη προστασία σε αυτή.
Συνέπεια αυτού μπορεί να είναι σοβαρές βλάβες τόσο του εσωτερικού του ματιού , όσο και των βλεφάρων.


 


ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΛΗ ΓΥΑΛΙΩΝ ΗΛΙΟΥ (Γενικά)Ανάλογα με τη χρήση που πρόκειται να κάνουμε , υπάρχει και η κατάλληλη απόχρωση του φακού.

 

 

 

 


Αναλυτικά

1.  Οι αποχρώσεις του καφέ ( Brown ) είναι ιδανικές για συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας

2.  Οι γκρίζοι ( FUME )  και γκριζοπράσινοι ( G.15 ) φακοί καλύπτουν τις περισσότερες χρήσεις, προσφέρουν καλή σκίαση , χωρίς να αλλοιώνουν τα χρώματα

3.  Οι  κίτρινοι  φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ, κυνήγι, κλπ

4.  Οι χρωματιστοί φακοί όπως  ροζ  ή  μωβ  ή  degrade  είναι ιδανικοί όταν έχει συννεφιά ή μέτρια ηλιοφάνεια , γιατί δεν παρέχουν μεγάλη                 σκίαση σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και συνεπώς για το Ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι κατάλληλοι.

 

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

Δεν πρέπει να αμελούμε τη σωστή συντήρηση των γυαλιών μας έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν τις προστατευτικές τους ιδιότητες.

1.   Τα πλένουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης και σαπούνι μετά την χρήση τους στη θάλασσα

2.   Χρησιμοποιούμε μόνο το ειδικό πανάκι που συνοδεύει τα γυαλιά

3.   Δεν τα αφήνουμε εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες πχ.  παρμπρίζ αυτοκινήτου

4.   Τα αποθηκεύουμε πάντα στη θήκη τους

5.   Ποτέ δεν αφήνουμε τους φακούς με τις επιφάνειές τους να είναι στραμμένες " ανάποδα" για να αποφύγουμε τις γρατσουνιές  

6.   Κάνουμε σωστή χρήση χρησιμοποιώντας και τα δυο μας χέρια

7.   Επισκεπτόμαστε σε τακτά διαστήματα τον οπτικό μας για το ανάλογο service του σκελετού (Στα καταστήματά μας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ)

8.   Αντικατάσταση των φακών κάθε 2 χρόνια 

 

Με την εγγύηση των ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ «ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Επώνυμα, γνήσια προιόντα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!!!

1.   ΑΒΕΡΩΦ 10 (Kεντρικό) - τηλ.2651022808

2.   28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 35 (Υποκ/μα έναντι hotel Παλλάδιον) - τηλ.2651064688

3.   ΔΩΔΩΝΗΣ 14 - Οutlet (έναντι hotel Grand Serai) - τηλ. 2651003788