Ηλιακοί

Ηλιακοί


ΗΛΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ

 

ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΤα  ΟΠΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  "ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ "  διαθέτουν μια ευρεία γκάμα μοντέρνων χρωματισμών είτε σε ένα χρώμα, είτε σε διαβαθμίσεις (degrade), για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στα γυαλιά σας και στα μάτια σας.

 

 Η Degrade βαφή έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι προστατεύει πλήρως το πάνω μέρος του ματιού, που δέχεται τις ηλιακές ακτίνες, ενώ στις χαμηλότερες περιοχές του γυαλιού, το χρώμα είναι πιο ανοιχτό, επιτρέποντάς σας πιο καθαρή όραση πχ στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου.

 

Η αλόγιστη έκθεση των ματιών μας στην υπεριώδη ακτινοβολία για μεγάλο χρονικό διάστημα αποδεδειγμένα περιορίζει (τουλάχιστον προσωρινά) τη βραδινή όραση και την περιμετρική ευαισθησία του ανθρώπινου ματιού (οπτικό πεδίο) και ευθύνεται για την αύξηση των νεοπλασιών του δέρματος και των βλεφάρων, των εκφυλιστικών αλλοιώσεων της επιφάνειας του ματιού (στεάτιο και πτερύγιο), κερατοπάθεια droplet, φωτοκερατίτιδα, -τουλάχιστον- φλοιώδη καταρράκτη και την εκδήλωση εκφυλιστικών φωτοχημικών αλλοιώσεων στους φωτοϋποδοχείς και τον αφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού (ηλιακή εκφυλιστική ωχροπάθεια).

Σήμερα, λοιπόν, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη η προστασία των ματιών με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου.

Βέβαια όλα τα γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες.

 


Σε τι διαφέρουν τα γυαλιά ηλίου μεταξύ τους;


    •  Στο Υλικό Κατασκευής:  Οι φακοί με γυαλί και η NTX πολυουρεθάνη είναι άριστοι στην οπτική ποιότητα και ανθεκτικότητα αλλά ακριβοί. Αντίθετα, οι πολυκαρβονικοί και ακρυλικοί φακοί είναι ανάλαφροι και φθηνοί, αλλά χαράζονται εύκολα και η οπτική τους απόδοση και προστασία είναι μειωμένη.


    •  Στη Μεθοδολογία Κατασκευής:  Η μεθοδολογία των γυαλιών ηλίου συναρτά και το τελικό κόστος τους.


    •  Στην Απορροφητικότητα και στις Αποχρώσεις:  Ένας φακός μπλε απορροφά περισσότερο το κόκκινο και το πράσινο παρά το μπλε χρώμα και επηρεάζει τη χρωματική αντίληψη κατά την οδήγηση. Πρασινωπά κρύσταλλα είναι ακατάλληλα για ασθενείς με πρωτανωμαλία, δηλαδή την κληρονομική ανωμαλία της αντίληψης του κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πρέπει να επιλέγουν καστανόχρωμα  γυαλιά. Οι κίτρινοι φακοί επιλέγονται για χρήση στο χιόνι (σε κακές καιρικές συνθήκες), ενώ οι ροζ φακοί είναι κατάλληλοι για οδήγηση και βελτιώνουν την ευαισθησία αντίθεσης άρα και την οπτική μας ευκρίνεια σε ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες (συννεφιά).

Να επιλέγεται η κατηγορία των φακών ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής όπου κατοικούμε.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, η κατηγορία 3 είναι η ενδεδειγμένη. Στα μεγάλα υψόμετρα με πολύ έντονη ηλιοφάνεια συστήνεται η κατηγορία 4.
 

 

Γενικά θα πρέπει να προτιμώνται για γενική χρήση από υγιείς χρήστες τα χρώματα καφέ, γκρι και πράσινο.

 


Τύποι φακών που παράγονται από τη βιομηχανία οπτικών 


    •    Οι φωτοχρωματικοί φακοί.

         Σκουραίνουν/ανοίγουν σταδιακά ανάλογα το περιβάλλον που βρισκόμαστε.


    •    Οι πολωτικοί φακοί ( Polaroid).

          Έχουν το χρώμα και τα χαρακτηριστικά UV απορροφητικότητας του υλικού κατασκευής τους και σταματούν τη δίοδο ακτινών από αντανακλάσεις.


    •    Οι κατοπτρικοί φακοί.

          Αντανακλούν την ακτινοβολία.


    •    Οι φακοί ‘μελανίνης’.

          Προστατεύουν απ’ το ορατό φως υψηλής ενέργειας (κοντά στην υπεριώδη ακτινοβολία) που προκαλεί την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δεν επηρεάζουν τη χρωματική αντίληψη.

 

 

Τι παθαίνουν τα μάτια αν δε φοράμε γυαλιά ηλίου

 

Είναι αποδεδειγμένο ότι η μακροχρόνια έκθεση των ματιών στον ήλιο δίχως την κατάλληλη προστασία αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως πολλών οφθαλμοπαθειών.

Όμως, δεν αρκεί να φοράμε γυαλιά ηλίου. Για να προστατεύουν τα μάτια, θα πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Αν πάνε χρόνια από τότε που τα αλλάξατε για τελευταία φορά είναι πιθανό ότι τα μάτια σας κινδυνεύουν. Το ίδιο και αν ΔΕΝ έχετε προμηθευτεί τα γυαλιά σας από ένα κατάστημα οπτικών, αλλά από υπαίθριες αγορές ή πωλητές, online ή από άλλες μη αξιόπιστες πηγές.

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ένα αξεσουάρ μόδας, αλλά ένα πολύτιμο βοήθημα για την προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Γι’ αυτό πρέπει να τα επιλέγουμε προσεκτικά, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, και να τα προμηθευόμαστε από αξιόπιστες πηγές.

Μεταξύ των οφθαλμοπαθειών που εκδηλώνονται όταν δεν φοράμε γυαλιά ηλίου συμπεριλαμβάνονται ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, διάφορα μορφώματα στα μάτια και μια σπάνια μορφή καρκίνου (το μελάνωμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα).

Ακόμα και η βραχυχρόνια έκθεση στον ήλιο κρύβει κινδύνους. Η ηλιακή ακτινοβολία που αντανακλάται στο νερό, λ.χ., μπορεί να προκαλέσει φωτοκερατίτιδα – ένα επώδυνο ηλιακό έγκαυμα στο πρόσθιο τμήμα του ματιού. Η φωτοκερατίτιδα εκδηλώνεται με κοκκίνισμα του ματιού, θολή όραση, ευαισθησία στο λαμπερό φως και, σε σπάνιες περιπτώσεις, με παροδική απώλεια της οράσεως.Πώς όμως μπορούμε να ξέρουμε αν τα γυαλιά ηλίου που έχουμε εδώ και χρόνια, προστατεύουν επαρκώς τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV);Ο μόνος τρόπος για να είναι κανείς βέβαιος είναι να πάει τα γυαλιά του σε έναν οπτικό για να τα εξετάσει.

Στα Οπτικά Κέντρα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που μετρούν την UV ακτινοβολία.


Τα γυαλιά ηλίου με τη συνιστώμενη προστασία θα διηθούν (φιλτράρουν) όλο το φάσμα της UV. Με άλλα λόγια, θα παρέχουν 99-100% προστασία εναντίον της UVA και της UVB.


Ημερομηνία λήξεως για τα γυαλιά ηλίου δεν υπάρχει.

Ο γενικός κανόνας, όμως, είναι πως όσο πιο παλιά είναι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην προστατεύουν πια επαρκώς τα μάτια, γι’ αυτό συνιστάται προληπτικός έλεγχος της απορροφητικότητάς τους σε ένα κατάστημα οπτικών. Συνιστάται η αντικατάσταση ιδίως των οργανικών φακών κάθε 2 χρόνια.Τα κριτήρια επιλογής

 

Πιο ξεκαθαρισμένα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τα κριτήρια επιλογής τους.

Τα Οπτικά Κέντρα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ συνιστούν τα εξής σε όσους θέλουν να αγοράσουν προστατευτικά γυαλιά ηλίου:

1. Βεβαιωθείτε ότι αναγράφουν «100% προστασία από την UVA και την UVB» ή «100% προστασία από την UV400».

2. Να είναι κατασκευασμένοι από οργανικά υλικά (πλαστικά) για λόγους ασφαλείας. Στην αγορά φακοί από υλικά (polycarbonate) τα οποία όχι μόνο έχουν μεγάλη απορροφητικότητα, αλλά είναι και 50 φορές πιο ανθεκτικά από τα άλλα πλαστικά και 500 φορές πιο ανθεκτικά από τα κρύσταλλα.

3. Φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλα. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να καλύπτουν μεγάλο τμήμα του προσώπου, ενώ την μέγιστη προστασία παρέχουν όσα το «αγκαλιάζουν» και από τα πλάγια. Μην ξεχνάτε ότι η UV αντανακλάται από τις λείες επιφάνειες (π.χ. άμμο, νερό, τζάμια, δρόμους) και έτσι φθάνει υπό διάφορες γωνίες στα μάτια σας.

4. Μην σας ξεγελά το χρώμα. Οι σκουρόχρωμοι φακοί μπορεί να μοιάζουν πιο προστατευτικοί, αλλά το χρώμα τους δεν έχει καμία σχέση με την προστασία που παρέχουν. Το θέμα είναι τι φίλτρα περιέχουν.

5. Oι φακοί των γυαλιών πρέπει επίσης να είναι πολωτικοί (Polar), ούτως ώστε να προστατεύουν και από το φως που αντανακλάται στις λείες επιφάνειες (νερό, άσφαλτος, τζάμια). Στα καταστήματα οπτικών διατίθενται επίσης γυαλιά ηλίου με φακούς Blue-blockers, οι οποίοι απορροφούν το μπλε και ιώδες φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας.

6. Μην βασίζεστε στην τιμή. Τα γυαλιά ηλίου μπορεί να έχουν διάφορες τιμές, αλλά τα πιο ακριβά δεν σημαίνει ότι είναι και πιο προστατευτικά. Μπορεί όλα να είναι εξίσου προστατευτικά, αρκεί να τα προμηθευτείτε από τους κατάλληλους παρόχους.

7. Να αγοράζετε γυαλιά ηλίου μόνο από αξιόπιστους παρόχους. Να είστε πολύ επιφυλακτικοί με τις αγορές από online site δημοπρασιών, πλανόδιους πωλητές, υπαίθριες αγορές κ.λπ. Η καλύτερη επιλογή είναι τα προμηθεύεστε ΜΟΝΟ από καταστήματα οπτικών, ώστε να έχετε πλήρη ενημέρωση και για τα άλλα χαρακτηριστικά τους (π.χ. αν έχουν πολωμένους φακούς, που είναι απαραίτητοι για να μειώνονται οι αντανακλάσεις από τους δρόμους και να είναι πιο ασφαλής η οδήγηση), να είστε σίγουροι ότι έχουν υποβληθεί στους απαιτούμενους ελέγχους απορροφητικότητας και ποιότητας και έχουν κατασκευασθεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

8. Να σκέφτεστε τις ανάγκες σας. Αν ασχολείστε με αθλήματα, πιθανώς χρειάζεστε γυαλιά με κεχριμπαρένιους, πράσινους ή γκρι φακούς. Οι φακοί αυτοί δεν δεσμεύουν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά αυξάνουν την σκιαγραφική αντίθεση (κοντράστ). Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για όσους παίζουν σπορ όπως το γκολφ, το μπέιζμπολ κ.λπ.

9. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην επιλογή του σκελετού, ιδιαίτερα στα παιδικά γυαλιά, ώστε το υλικό του να μην προκαλεί αλλεργίες ή ερεθισμούς στο δέρμα.

10. Και μην ξεχνάτε: Χρειάζεστε γυαλιά ηλίου καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Δυστυχώς ούτε καν ο ένας στους τρεις ανθρώπους δεν φορά γυαλιά ηλίου κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι του, είτε έχει ηλιοφάνεια είτε συννεφιά», λέει ο οπτικός Γ. ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ.

«Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα μάτια τους κινδυνεύουν από τον ήλιο μόνο αν τον κοιτάξουν απευθείας, πράγμα που ούτως ή άλλως δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε, ούτε σε περίπτωση έκλειψης ηλίου. Έχει όμως ζωτική σημασία να μάθει πια ο κόσμος ότι χωρίς αυτά, η όρασή του κινδυνεύει. Τα κρούσματα καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αυξάνονται διαρκώς και ένας από τους κύριους υπαίτιους είναι η απροστάτευτη έκθεση των ματιών στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου».

Επομένως, χρειαζόμαστε τα γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο!

Και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες, από τα μωρά έως τους υπερήλικες, ακόμα και όσους έχουν ήδη κάνει εγχείρηση καταρράκτη».

 

Υπενθυμίζουμε ότι τα γυαλιά ηλίου εκτός από αισθητικά ωραία θα πρέπει να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή προστασία για την υγεία και φροντίδα των ματιών μας.

 

 

Πώς επιλέγουμε γυαλιά ηλίου που να προστατεύουν πραγματικά τα μάτια μας

 

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η αγαπημένη μας εποχή, αλλά για τα μάτια δεν είναι ο καλύτερος φίλος, διότι η υπεριώδης ακτινοβολία Α (UVA) και η υπεριώδης ακτινοβολία Β (UVB) μπορεί να τους δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Τα οφθαλμολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την υπεριώδη ακτινοβολία είναι πολλά και σοβαρά. Δυστυχώς, πολλοί επιμένουν να εκτίθενται στον ήλιο τις χειρότερες ώρες και μάλιστα στις παραλίες, ξεχνώντας ότι η άμμος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανακλαστικές επιφάνειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, αφού αντανακλά το 80% της UV. Και αυτό το ποσοστό δεν το “εισπράττει” μόνο το δέρμα, αλλά και τα μάτια μας.

Κάπως έτσι, παρατηρείται κάθε καλοκαίρι αύξηση στα κρούσματα εγκαυμάτων στους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών, με τους ασθενείς να έχουν περάσει ολόκληρη μέρα στην παραλία δίχως καπέλο και γυαλιά, να επιστρέφουν πασιχαρείς στο σπίτι, να πέφτουν για ύπνο και μια ώρα αργότερα να ξυπνούν κλαίγοντας από τους πόνους και να τρέχουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Άλλοι πάλι παθαίνουν εγκαύματα στα βλέφαρα, ενώ υπάρχουν και άτομα με εγκαύματα στην ωχρά κηλίδα - το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού.

Και μετά είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες. Η UVB ευθύνεται για κερατίτιδες, κερατοεπιπεφυκίτιδες,  κερατοπάθειες και πτερύγιο, ενώ η παρατεταμένη έκθεση στην UVA μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη.

Επίσης μελέτες έχουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας με παρατεταμένη διαμονή στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η χρόνια υπέρμετρη και απροστάτευτη έκθεση σχετίζεται επίσης με καρκινογένεση δέρματος, βλεφάρων και πολύ σπάνια μφιβληστροειδούς.


Είναι επομένως αυτονόητο ότι η προστασία από το ηλιακό φως, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες μας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

 Πρέπει να έχουμε κατά νου τα εξής:

 

* Μην σας παραπλανήσει το χρώμα τους ! Η απορροφητική ικανότητα δεν εξαρτάται από το πόσο σκούρα είναι, αυτό έχει να κάνει μόνο με την φωτεινότητα και όχι με την απορροφητικότητα.

* Μη νομίζετε ότι οι συννεφιασμένες ημέρες είναι ασφαλείς για τα μάτια. Η ηλιακή ακτινοβολία διαπερνά στο μεγαλύτερο μέρος της τα σύννεφα.

* Να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες προστασίας. Να φοράτε πάντοτε καπέλο με φαρδύ γείσο για να σκιάζει καλά τα μάτια, να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους τις ώρες της μεγάλης ηλιοφάνειας, και να χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου απορροφητικά και σωστά κατασκευασμένα (οπτικά κατεργασμένα) ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στη θάλασσα.

* Να προστατεύετε τα παιδιά. Οι επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας είναι αθροιστικές και εμφανίζονται συνήθως έπειτα από πολλά χρόνια. Για τον λόγο αυτόν, τα παιδιά επίσης πρέπει να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου - και μάλιστα από τη νηπιακή ηλικία (τα νεογέννητα ούτως ή άλλως δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο).

 Μικρά μυστικά* Μην αγοράζετε πολύ σκούρα γυαλιά, διότι λόγω του σκούρου χρώματος ανοίγει η κόρη του ματιού, επιτρέποντας τη διέλευση περισσότερης ακτινοβολίας.

* Οι μύωπες βλέπουν καλύτερα με καφέ φίλτρα στα γυαλιά ηλίου, ενώ οι υπερμέτρωπες με πράσινα ή πράσινα-γκρι.

* Τα γκρι φίλτρα είναι ουδέτερα, ενώ τα ροζ είναι πολύ καλά για τις μέρες με συννεφιά ή όταν δεν υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια.

* Εάν φοράτε φακούς επαφής, χρειάζεστε οπωσδήποτε γυαλιά ηλίου, ακόμα κι αν έχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, διότι μπορούν να μεταδώσουν έως 50% περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία στα μάτια.

* Να θυμάστε ότι η ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας αυξάνεται αναλόγως με το υψόμετρο (όσο πιο ψηλά, τόσο πιο έντονη)

* Εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι αυτή δεν σας προκαλεί αυξημένη φωτοευαισθησία.Αριθμοί25% της υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB) αντανακλά η στεγνή, λευκή άμμος της παραλίας

20% της UVB αντανακλά ελαφρώς κυματιστή και η «αγριεμένη» θάλασσα

80% της UV διαπερνά τα λίγα σύννεφα

50% της UV διαπερνά τα «βαριά» σύννεφα

 

 


Οι φακοί ηλίου προσφέρουν πλήρη προστασία από τις ακτίνες UV400 και τις ανακλάσεις χωρίς κανέναν περιορισμό και μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με την συνταγή σας .

 

 

Διαρκής προστασία για κάθε στιγμή

 

Η ακριβής όραση και η αναγνώριση των λεπτομεριών είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν οδηγούμε ή ασχολούμαστε με σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες.

Οι καλοί φακοί ηλίου πρέπει να αποτρέπουν τις αντανακλάσεις και το θάμπωμα, διατηρώντας φυσικό το contrast των χρωμάτων.

Η εκατό τοις εκατό προστασία από τις UVA & UVB ακτίνες καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική σε περιοχές με υψηλές αντανακλάσεις όπως για παράδειγμα στη θάλασσα, στο χιόνι, στα βουνά ή ακόμα και στην πόλη.

Να επιλέγεται η κατηγορία των φακών ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής όπου κατοικούμε.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, η κατηγορία 3 είναι η ενδεδειγμένη. Στα μεγάλα υψόμετρα με πολύ έντονη ηλιοφάνεια συστήνεται η κατηγορία 4.
 

Τα φίλτρα απέναντι στη UV ακτινοβολία είναι της τάξεως των 400nm.  

 

 

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε φθηνά γυαλιά κακής ποιότηταςΕίναι προτιμότερο να μην φορέσουμε καθόλου γυαλιά, από το να μοστράρουμε ένα ζευγάρι χαμηλής ποιότητας. 

Κι αυτό γιατί απλούστατα θα μας κάνει περισσότερη ζημιά! 

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο είναι πέρα για πέρα αλήθεια ότι τα γυαλιά με φακούς χωρίς την απαιτούμενη προστασία είναι ότι χειρότερο για τα μάτια μας. Γυαλιά ηλίου μαϊμού


Κι αυτό γιατί φορώντας τα, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται (ανοίγουν) με αποτέλεσμα τα μάτια μας να εκτίθενται περισσότερο στην υπεριώδη ακτινοβολία από ότι αν δεν φορούσαμε καθόλου! 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα "κανονικά" γυαλιά με την διαφορά ότι εκείνα διαθέτουν τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας. 

Επομένως, την επόμενη φορά που θα σταματήσετε για να αγοράσετε ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά από κάποιο μαγαζί ή από κάποιον πλανόδιο, ξανασκεφτείτε το!

 

Το έχουμε πει χίλιες φορές! Το ξαναλέμε και πάλι! ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΑ'Ι'ΜΟΥ - ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΑΣ !
 

 

 

Τέλεια όραση - ακόμα και όταν οδηγείτεΟι συνθήκες φωτισμού μπορεί ν΄αλλάζουν διαρκώς ενόσω οδηγείτε. Αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια προσαρμογής από τα μάτια σας, με αποτέλεσμα την κούραση, τους πονοκέφαλους ή την απώλεια αυτοσυγκέντρωσης.

Για λόγους ασφαλείας, καλό είναι να προτιμήσετε γυαλιά με φακούς από οργανικά υλικά.

Επενδείστε σε πολωτικούς φακούς (polar) οι οποίοι μειώνουν τη λάμψη που προέρχεται από ανακλαστικές επιφάνειες όπως το νερό και η άσφαλτος. Αυτό δεν προσφέρει περισσότερη ηλιοπροστασία, αλλά μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια στην οδήγηση

Οι φακοί Transition 8 είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή με την μοναδική ιδιότητά τους να προσαρμόζουν αυτόματα την σκουρότητα του φακού ανάλογα το περιβάλλον.

Επίσης οι φακοί Degrade, φακοί προοδευτικής χρωματικής σκουρότητας/διαβάθμισηςσεις. Η Degrade βαφή έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι προστατεύει πλήρως το πάνω μέρος του ματιού, που δέχεται τις ηλιακές ακτίνες, ενώ στις χαμηλότερες περιοχές του γυαλιού, το χρώμα είναι πιο ανοιχτό, επιτρέποντάς σας πιο καθαρή όραση στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου.

 

Απολαύστε τις έντονες αντιθέσεις και μια καθαρή όραση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού & για οποιαδήποτε συνταγή!


 


Γιατί και τα μάτια των παιδιών σας, χρειάζονται προστασία!


Η αλήθεια είναι πως η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επικίνδυνη και όταν αντανακλάται από λείες επιφάνειες όπως η άσφαλτος, η άμμος, η θάλασσα, οι τζαμαρίες, το νερό της πισίνας ,το χιόνι...

Γι’ αυτό τον λόγο τα γυαλιά ηλίου που δεσμεύουν την UV είναι απαραίτητα σε όλους μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία δεδομένου ότι η δράση της UV είναι αθροιστική με το πέρασμα του χρόνου

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν ότι το παιδικό δέρμα είναι επιρρεπές στα ηλιακά εγκαύματα και το προστατεύουν με αντιηλιακό.

Όμως, λίγοι γονείς αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προστατεύουν και τα μάτια των παιδιών τους από τη βλαβερή ηλιακή UV ακτινοβολία και τις αντανακλάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την έκθεση στη UV ακτινοβολία, απ' ότι οι ενήλικες - για πολλούς λόγους!

 

Μερικοί από αυτούς:

  • Γνωρίζατε ότι ένα μέσο παιδί δέχεται την τριπλάσια ετήσια έκθεση σε ακτινοβολία UV από έναν ενήλικα;
  • Γνωρίζατε ότι το μάτι ενός παιδιού ηλικίας κάτω των 10 ετών επιτρέπει την είσοδο 6πλάσιας υπεριώδους ακτινοβολίας από το μάτι ενός ενήλικα;
  • Γνωρίζατε ότι προστασία του δέρματος κατά τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας μπορεί να μειώσει το ενδεχόμενο του καρκίνου κατά 50%; Φανταστείτε την προστασία για τα μάτια μας!
  • Ποτέ δεν είναι αργά, να νοιαστείτε για τα μάτια των παιδιών σας!


Αυτά τα γεγονότα είναι εξαιρετικοί λόγοι, ώστε να φροντίσετε τα μάτια των παιδιών σας. Η έγκαιρη προνόηση και προστασία μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα & την υγεία της όρασής τους. Οι φακοί Transitions σταματούν 100% την υπεριώδη ακτινοβολία & ελαττώνουν τις κουραστικές αντανακλάσεις.

Τα παιδιά απαιτούν ένα ασφαλές, ανθεκτικό υλικό, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικούς υποψήφιους για τους φακούς Transitions.

Μπορείτε να τους βρείτε διαθέσιμους σε μεγάλη ποικιλία σκελετών !     

 

Με την εγγύηση των ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ «ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Επώνυμα, γνήσια προιόντα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!!!

1. ΑΒΕΡΩΦ 10 (Kεντρικό) - τηλ.2651022808

2. 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 35 (Υποκ/μα έναντι hotel Παλλάδιον) - τηλ.2651064688

3. ΔΩΔΩΝΗΣ 14 - Οutlet (έναντι hotel Grand Serai) - τηλ. 2651003788