Χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές

 
 Φακοί Επαφής και Μακιγιάζ
   

 

Η χρήση των φακών επαφής σε καμία περίπτωση δεν θα σας εμποδίζει από την χρήση του μακιγιάζ.
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξετε.
 

§         Το μακιγιάζ των ματιών γίνεται αφού έχετε φορέσει πρώτα τους φακούς επαφής

§         Το ντεμακιγιάζ γίνεται αφού πρώτα βγάλετε τους φακούς επαφής.

§         Προτιμάτε τα προϊόντα μακιγιάζ που δεν περιέχουν έλαια.

§         Μην χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα διότι κατά πρώτον μπορεί να χρωματίσει τους φακούς σας και κατά δεύτερον με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε κομματάκια τα οποία μπορούν εισερχόμενα στα μάτια σας να προκαλέσουν ερεθισμό.

§         Μπορείτε να χρησιμοποιείτε eyeliner ακόμη και υγρό.

§         Μην πιάνετε τους φακούς σας εάν έχετε πιάσει πρώτα κάποια ελαιώδη κρέμα με τα χέρια σας.

§         Προσοχή όταν χρησιμοποιείτε λάκ ή άλλα προϊόντα σε σπρέϊ, μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στους φακούς σας.

 

 

Εάν φορώντας τον φακό νιώσετε υπερβολική ενόχληση σαν κόψιμο μπορεί:

Α. Να τον έχετε τοποθετήσει ανάποδα. Οι φακοί όπως θα δείτε παρακάτω έχουν καλή και ανάποδη πλευρά. Πολύ συχνά όμως ένας φακός μπορεί να γυρίσει ανάποδα χωρίς να το καταλάβετε.

Β. Ένα ξένο σώμα μπορεί να έχει εισέλθει μεταξύ του φακού και του ματιού σας, όπως π.χ. μια μικρή τριχούλα από πετσέτα. Βγάλτε τον φακό από το μάτι σας ξεπλύνετέ τον με λίγο φυσιολογικό ορό και ξανατοποθετήστε τον.Εάν φορώντας τον φακό νιώσετε υπερβολική ενόχληση σαν τσούξιμο ή κάψιμο μπορεί:

Α. Να μην έχει γίνει σωστά ο καθαρισμός του φακού. Συνήθως στα προϊόντα καθαρισμού τα οποία λειτουργούν με υπεροξείδιο του υδρογόνου (όπως Oxysept, Νovasept, Easysept) χρειάζεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα ώστε να απενεργοποιηθούν. Κοιτάξτε τις οδηγίες καθαρισμού του συστήματός σας και εάν δεν είστε σίγουροι ρωτήστε τον οπτικό σας. Στο μεταξύ βγάλτε τον φακό και ξεπλύνετε το μάτι σας με άφθονο φυσιολογικό ορό.

Β. Υπολείμματα από σαπούνι μπορεί να μεταφέρθηκαν από το χέρι σας στον φακό και από εκεί στο μάτι σας. Αφαιρέστε τον φακό και ξεπλύνετε το μάτι σας με άφθονο φυσιολογικό ορό. Ξεπλύνετε καλά τον φακό με αρκετό φυσιολογικό ορό και ξαναπροσπαθήστε.

Γ. Να έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του καθαριστικού υγρού που χρησιμοποιείτε συμβουλευτείτε τον οπτικό σας ο οποίος θα διαπιστώσει εάν αυτό πράγματι συμβαίνει και θα σας προτείνει κάποια άλλη μέθοδο καθαρισμού.
 

 

 

Με την εγγύηση των ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ «ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Επώνυμα, γνήσια προιόντα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!!!

1. ΑΒΕΡΩΦ 10 (Kεντρικό) - τηλ.2651022808

2. 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 35 (Υποκ/μα έναντι hotel Παλλάδιον) - τηλ.2651064688

3. ΔΩΔΩΝΗΣ 14 - Οutlet (έναντι hotel Grand Serai) - τηλ. 2651003788